Français

Wandelen in de Ardeche.

Voor wandelliefhebbers is de  Ardèche een waar paradijs. U vindt  in deze landelijke streek in het zuidoosten van Frankrijk een uitgestrekt netwerk aan wandelroutes. U kan er in alle rust genieten van de pracht van de natuur. Grillige rotsformaties, groene valleien en uitgestrekte bossen wisselen elkaar af. U komt hier geen zwermen toeristen tegen maar u komt wel langs kleine dorpjes waar de tijd is stil blijven staan. Samen met een heerlijk mediterraan klimaat en een aangenaam verzorgd verblijf in Hotel Auberge le Romarin is de Ardèche de ideale bestemming voor een geslaagde wandelvakantie in Frankrijk.

Wandeltochten vanuit Auberge le Romarin

Hotel Auberge le Romarin bevindt zich in het Parc naturel régional des Monts d'Ardèche. Van hier uit  kunt u in alle windrichtingen wandeltochten maken. Op uw tocht zal u versteld staan van de adembenemende schoonheid van het landschap in de Ardèche.U kan er wandelen door een ongerept heuvelachtig gebied langs smaragdgroene rotsformaties en zilverkleurige riviertjes. Hier kun je nog de stilte horen, de heerlijke geuren ruiken of de rijkdom van de natuurlijke kleuren aanschouwen, de tinteling van het koele beekwater of de warme zon op je huid voelen. Het landschap verandert met de seizoenen mee. Van de gele gloed van de brem in het voorjaar naar het felle groen van de in bloei staande kastanjebomen in de zomermaanden en de diep-paarse en donker-bruine tinten die de herfst sieren.

Wandelroutes Informatie

Het netwerk van de wandelroutes in de Ardèche bedraagt ca 6000 km en worden onderhouden door tal van verenigingen en gemeenten. Ze zijn goed gemarkeerd en goed beschreven. Bij de beschrijving vindt u ook de moeilijkheidsgraad, de duur, de afstand en het te overbruggen hoogteverschil. Er is keuze in overvloed en voor ieder wat wils. In onze Auberge treft u informatie aan over de omgeving. Wij hebben tal van wandelkaarten met routesbeschrijving en  IGN -stafkaarten van het gebied die u kan gebruiken. Neem alvast een kijkje op http://www.parc-monts-ardeche.fr/

Wanneer u verkiest bij ons te verblijven in half-pension bieden wij u een uitgebreid ontbijt en een heerlijk 3-gangen diner. Indien u dit wenst kan u ook een lunchpakket bestellen.

Zin in een onvergetelijke Ardèche wandelvakantie, bekijk onze tarieven op deze site. Voor groepen van 12 tot 20 personen organiseren we ook geleide wandelingen en bieden wij een speciaal tarief aan . Wenst u bijkomende informatie dan kan u gebruik maken van het contactformulier of mailen naar info@le-romarin.com

Auberge le Romarin

L'hôtel Auberge le Romarin est une demeure confortable où les clients sont choyés et les prix raisonnables. On y trouve à la fois des gîtes à louer et des chambres. Nous proposons plusieurs formules d’accueil : nuitée simple, nuitée et petit déjeuner, demi-pension ou pension complète. Notre établissement dispose d’un restaurant avec terrasse extérieure, d’un bar et d’un espace détente. Nos clients équipés d’ordinateurs portables, peuvent, s’ils le souhaitent, utiliser gratuitement le réseau Wifi de l’Auberge. Sachez également que nos amis les chiens sont les bienvenus et qu’un parking est à votre disposition à côté de l’Auberge. l'Hôtel n'est pas adapté aux personnes à mobilité réduite.

Contact

Auberge Le Romarin
Saint Martin
07110 Valgorge
Ardèche, France


Tel. 00 33 475 88 98 90
info@le-romarin.com