Français

Vissen in de Ardèche

Sportvissen op forel

Frankrijk, Ardèche, schitterende rotspartijen en mooie uitlopers van de Saone, Rhone en andere mooie rivieren op zoek naar forel. Deze vis moet je zoeken in de hoge heldere bergbeekjes en niet in de wat tragere stroompjes. De heldere bergbeekjes die in de directe omgeving van Auberge le Romarin te vinden zijn. Het vliegvissen op forel is waarschijnlijk één van de meest spectaculaire manieren om te vissen. bij deze manier van sport heb je geen tijd om te zitten. Je hebt het druk vanaf het moment dat je begint. Proberen de lijn met het kunstaas zo ver mogelijk te werpen, anticiperen op de reactie van de forel, voelen hoe wordt gebeten en dan de truc om de vangst goed binnen te krijgen, want zelfs voor de kleinste vis moet gewerkt worden. Echter in tegenstelling tot wat veel sportvissers denken, is de forel niet alleen met de vliegenhengel te vangen. Er zijn vele manieren om deze roofvis aan de haak te krijgen zowel in het wild als in een zogenoemde forellenvijver.

In de directe omgeving van Auberge le Romarin kunt u forel vangen in het wild, in de heldere bergbeekjes van de riviertjes. Tevens kunt u vissen in een van de 27 bergmeertjes waarin o.a. wilde forel en grote zalmforellen zijn uitgezet. Hier kunt u tegen betaling de vissen proberen te verschalken met de vliegenhengel, de vaste stok of een werphengel. Materiaal en aas is gratis verkrijgbaar aldaar. Tevens bestaat de mogelijkheid om uw eigen vers gevangen vis direct te laten bereiden door het plaatselijke restaurantje aldaar. Vliegvis- en vliegbindcursussen behoren tot de mogelijkheden. Meer info vindt u op deze franse site: www.lespecheursardechois.com

Overige vissoorten:

Op de wat rustige wateren van de Ardèche treffen we vooral snepen, kopvoorn, baars en vooral barbeel aan. Veel barbeel. Deze barbeel is een sterke sportvis en kun je goed vangen met de match of feeder hengel. Met wat mais uit blik en maden is het leuk vissen. Kaas is echter vaak favoriet bij de barbeel. Goed opletten wanneer je langs de rivier loopt. Je kunt de barbelen daar vinden waar de stroming iets sterker is, een versmalling of daar waar het iets ondieper is. Grote haken en stevige lijnen op de molen want die barbelen zijn enorm sterk. Het is dan ook fantastisch om die beesten te drillen.  De karpers en de zeer grote karpers vinden we voornamelijk in de verzamelbekkens.

Auberge le Romarin

L'hôtel Auberge le Romarin est une demeure confortable où les clients sont choyés et les prix raisonnables. On y trouve à la fois des gîtes à louer et des chambres. Nous proposons plusieurs formules d’accueil : nuitée simple, nuitée et petit déjeuner, demi-pension ou pension complète. Notre établissement dispose d’un restaurant avec terrasse extérieure, d’un bar et d’un espace détente. Nos clients équipés d’ordinateurs portables, peuvent, s’ils le souhaitent, utiliser gratuitement le réseau Wifi de l’Auberge. Sachez également que nos amis les chiens sont les bienvenus et qu’un parking est à votre disposition à côté de l’Auberge. l'Hôtel n'est pas adapté aux personnes à mobilité réduite.

Contact

Auberge Le Romarin
Saint Martin
07110 Valgorge
Ardèche, France


Tel. 00 33 475 88 98 90
info@le-romarin.com